«Το ζήτημα της ασφάλειας είναι υψηλής προτεραιότητας για εμάς και προσπαθούμε να δώσουμε αποτελεσματικά αυτή τη μάχη», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της χτες το βράδυ στον Alpha, σε αντιπαράθεση με τον Τομεάρχη ‘Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την δημοσκόπηση για τις ερχόμενες εκλογές που είχε το κανάλι.

Για το θέμα των Εξαρχείων η Υπουργός ανέφερε ότι στο παρελθόν αντιμετωπίστηκε διαχρονικά πλημμελώς, ενώ μόνο τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πέντε επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην περιοχή για ναρκωτικά, οι τρεις εκ των οποίων μέσα στην πλατεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν και πέντε εκκενώσεις κτιρίων υπό κατάληψη.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχασε μια δωρεά περιπολικών που είχε έτοιμη η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ δεν αξιοποίησε το επικοινωνιακό σύστημα. Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος όταν ήταν υπουργός ήταν συνεχώς στο δρόμο και ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του προέδρου του κόμματος κ. Μητσοτάκη, με την αγορά νέων περιπολικών, 1.500 προσλήψεις στην Αστυνομία και οργανωμένο σχέδιο.

Σε απάντηση η Όλγα Γεροβασιλη είπε ότι έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία προμήθειας 1.700 αυτοκινήτων για την ΕΛ.ΑΣ, καθώς και μηχανών, VAN και άλλου υλικού, ενώ το πρόβλημα θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Για το σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ που ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η υπουργός είπε ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης υπογράφηκε μια σύμβαση με «εταιρεία μαϊμού» και τώρα, «προσπαθούμε να σώσουμε ότι καταφέρουμε».

Σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που δίνουν 10,5 μονάδες προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι γίνεται σε μια στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει η εκλογική περίοδος και αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία διότι δείχνει μεταστροφές που συνέβησαν σε πολύ λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές και τόνισε:

«Από τις μεταστροφές διαβλέπω την αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και την τάση ανόδου των ποσοστών του. Και τη ΝΔ βεβαίως να διατηρεί το προβάδισμα και με την δυνατότητα ακόμα της αυτοδυναμίας. Ταυτόχρονα δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η εικόνα μεταβάλλεται όταν εκδηλωθούν οι θέσεις των κομμάτων και κατέληξε: «Απέτυχε το σχέδιο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για στρατηγική ήττα ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναδεικνύεται ως ισχυρός πόλος του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα».

Ο κ. Κικίλιας από την πλευρά του είπε:

«Με μετριοπάθεια και φειδώ θα συνεχίσουμε να μιλάμε οριζόντια στην ελληνική κοινωνία για τη μείωση της φορολογίας, την ασφάλεια, τις νέες δουλειές & ένα νέο πατριωτισμό στα εθνικά θέματα».

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ