Οργή και πλήρης αιφνιδιασμός, αποτυπώνεται στα τουρκικά ΜΜΕ από την νέα κίνηση της Ελλάδος για την δημιουργία αναχωμάτων πίσω από την γραμμή των συνόρων.
Χιλιάδες μετανάστες (από Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράν και Αφγανιστάν και ελάχιστοι έως καθόλου από Συρία) περιμένουν στα ελληνικά σύνορα εδώ 12 ημέρες, για να ”μπουκάρουν” μαζικά στα ελληνικά σύνορα χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα, λόγω της σθεναρής στάσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, κάτι που όπως φαίνεται όμως, έχει “σκυλιάσει” τους Τούρκους που είχαν την βεβαιότητα ότι θα το κατάφερναν.

Του Γ. Μοτσάκου – Ειδικός σε θέματα Άμυνας

“Η Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να σκάβει αναχώματα με σακιά άμμου που βρίσκονται πίσω από σύνορα, προσπαθεί να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων με στρατιώτες που έχουν παρατεταμένα τα τουφέκια.

Έλληνες στρατιώτες άρχισαν επίσης να ενισχύουν τον φράχτη σε τμήματα του ποταμού Έβρου, όπου υπήρχαν περάσματα”, γράφει ο τουρκικός τύπος στο σύνολο του.

Το πιο σημαντικό όμως στην προσπάθεια συγκρατήσεως αυτής της τεράστιας ροής μεταναστών είναι το γεγονός ότι η Βουλγαρία, μετά από αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε το φράγμα του Έβρου, ώστε να καταστήσει δυσκολότερο για τους μετανάστες να περάσουν τον ποταμό, όσο οι ελληνικές δυνάμεις κρατάνε κλειστά τα σύνορα για τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, προσπαθώντας να γκρεμίσουν ή να κόψουν τον φράχτη.

Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μπορέσουν να στείλουν μετανάστες στην ελληνική πλευρά, ειδικά μετά το αβέβαιο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Ερντογάν με την ΕΕ.

Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο είναι κάποιο νέο πιθανό επεισόδιο σε κάποια νησίδα στο μέσο του Έβρου, κάτι που επιχείρησαν οι Τούρκοι χθες το βράδυ.

Πρόκειται όμως για μέρος ευρύτερου σχεδίου αντιπερισπασμού της Άγκυρας, η οποία έθεσε και πάλι σε ισχύ την επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου σε συνεργασία και με πακιστανική Κορβέτα, διότι ο σκοπός της είναι πάντα η ΑΟΖ με την Λιβύη και τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ πιθανό, μόνο που το γνωρίζει καλά η ελληνική στρατιωτική ηγεσία έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα.

newside

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ