Διάσημοι, Έλληνες τραγουδιστές επέλεξαν να αλλάζουν το επίθετό τους για να κάνουν καριέρα. Επέλεξαν κάτι ποιο εύηχο, πιο απλό για να μένει στον κόσμο μαζί με τα τραγούδια τους.

Η τέχνη θέλει θυσίες και μια από αυτές είναι και το επίθετο. Ας δούμε ποιο είναι το πραγματικό τους όνομα.

Το όνομα Νίκος Αρβανιτίδης, σίγουρα, δεν σας λέει τίποτα. Το όνομα, όμως, Νίκος Βέρτης; Ο τραγουδιστής έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη Βέροια, στον τόπο καταγωγής του, κι έτσι μολονότι είναι Βεροιώτης… το έκανε Βέρτης.

Κάνει μεγάλη καριέρα ως Δέσποινα Βανδή, όμως, το πραγματικό της επίθετο είναι Μαλέα. Στην αρχή της πορείας της κι ενώ σπούδαζε Φιλοσοφική, άλλαξε το επίθετό της για να κρύψει από τους γονείς της ότι τραγουδούσε.

Ο Αντώνης Πασχαλίδης μετονομάστηκε σε Αντώνη Ρέμο, στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στην Αθήνα. Ο επιτυχημένος τραγουδιστής επέλεξε αυτό το επίθετο, καθώς το είχε ακούσει από ένα θαυμαστή του και του άρεσε ιδιαίτερα.

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει παραδεχτεί ότι ντρεπόταν να πει στον πατέρα του ότι θέλει να αλλάξει επίθετο. Ο τραγουδιστής πήρε την εν λόγω απόφαση έπειτα από προτροπή μάνατζερ, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Κακοσαίος.

Μία από τις μεγαλύτερες φωνές του εγχώριου πενταγράμμου, η Χάρις Αλεξίου γεννήθηκε το 1950 ως Χαρίκλεια Ρουπάκα. Οι άνθρωποι που ήταν δίπλα της, στην αρχή της καριέρας της, τη συμβούλευσαν να αλλάξει το επίθετό της σε κάτι πιο εύηχο.

Ο Χρήστος Βλαχάκης, γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Χρήστος Δάντης, έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ο 52χρονος καλλιτέχνης έκανε αυτή την αλλαγή, θεωρώντας ότι το νέο του επίθετο είναι πιο καλλιτεχνικό.

Δύσκολη απόφαση για τους περισσότερους Έλληνες διάσημους καλλιτέχνες να αλλάξουν το επίθετό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ