Προαναγγελία Εξαδάκτυλου: Παράταση του lockdown – Ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες τον Μάρτιο – Πιο χαλαρό το Πάσχα φέτος

Εξαδάκτυλος: «Φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί» – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Το lockdown φαίνεται να λειτουργεί τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown άφησε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας παράλληλα ότι θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων σε 3 ημέρες από σήμερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Εξαδάκτυλος αποκάλυψε πως μέχρι στιγμής το lockdown φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με αυτό του περασμένου Νοεμβρίου, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά “έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας όπως το προηγούμενο” ενώ υπογράμμισε ότι “είναι πιθανό να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας”.

“Τα νοσοκομεία θα πιεστούν περισσότερο τις επόμενες μέρες μέχρι να δούμε σταθεροποίηση“, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αφήνοντας παράθυρο πως ίσως τα νοσοκομεία να χρειαστούν την βοήθεια από ιδιωτικές κλινικές.

“Σε περιοχές όπως η Πάτρα και η Αχαΐα όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί νωρίτερα, διαπιστώνουμε ότι επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση της πανδημίας και για αυτό θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι”, σημείωσε παράλληλα, προσθέτοντας ότι “αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι”.

Χαλαρό Πάσχα με πιθανή μετακίνηση από νομό σε νομό
Ο κ. Εξαδάκτυλος τοποθέτησε χρονικά το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων την 1η Μαρτίου, σημειώνοντας πως πιθανό είναι να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα.

Τέλος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “το πιθανότερο είναι πως φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί όσον αφορά τα μέτρα σε σχέση με την περσινή χρονιά μην αποκλείοντας ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ