(Φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Κώττα για την ιστοσελίδα infonews24.gr

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις στη γειτονική Βουλγαρία, αναμένεται να «φέρουν» νερά στον ποταμό Στρυμόνα.

Μιλώντας στο Infonews24, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος ανέφερε ως δεδομένο ότι θα «έρθουν νερά από τον Στρυμόνα» και πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει και σχετική ενημέρωση στην Ελληνική «πλευρά».

«Εμείς έτσι κι αλλιώς παρακολουθούμε τα νερά. Ξέρουμε ένα ή δύο 24ωρα πριν όταν ανεβαίνει η στάθμη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Η λίμνη Κερκίνη είναι έτσι κι αλλιώς άδεια. Όποιες ποσότητες νερού έρθουν μπορούμε να τις απορροφήσουμε, γιατί είμαστε σε σημείο που έχουμε τη δυνατότητα ακόμη και για δέκα μέρες να έχουμε κλειστή τη λίμνη κι από εκεί και πέρα να διαχειριστούμε ανάλογα το νερό. Οπότε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μάλιστα μπορώ να σας πω ότι είναι χρήσιμο το νερό που θα έρθει στη λίμνη, δεν θα πάει χαμένο. Είμαστε γενικώς σε επιφυλακή» δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως όταν η μισή χώρα πλήττεται, όσον αφορά στις εθελοντικές ομάδες, σε επίπεδο Π.Ε. Σερρών είναι πολύ καλά οργανωμένες, σε σχέση τουλάχιστον με το παρελθόν.

Όσον αφορά την Ελληνική Αστυνομία, την πυροσβεστική και όλες τις υπηρεσίες, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών επεσήμανε ότι, επίσης, είναι σε πολύ καλό επίπεδο και στην ανταπόκριση και στον εξοπλισμό.

«Μην νομίζετε ότι στις Σέρρες δεν είχαμε φωτιές. Είχαμε και παρενέβη η πυροσβεστική άμεσα και αποτελεσματικά. Και στη Βισαλτία και στη Σιντική και σε διάφορα άλλα μέρη. Επίσης έχει γίνει πολύ καλό έργο όσον αφορά στις αντιπυρικές ζώνες και αναφέρομαι στην περιοχή της Σιντικής κυρίως. Έχουν κάνει καλή δουλειά το δασαρχείο και η δασική υπηρεσία. Χρειάζεται όμως να γίνουν αρκετά πράγματα ακόμη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να υπακούμε στην πολιτική προστασία, πρέπει να προλαμβάνουμε. Όταν έχουμε τέτοια έντονα καιρικά φαινόμενα και υπάρχει σχέδιο, θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να απαγορευτεί η κυκλοφορία και κυρίως τις δύσκολες ώρες, να αδειάσουν τα δύσκολα σημεία και όλοι να είναι σε επιφυλακή. Αν δείτε τα έτη 2019 και 2023, σε σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι και γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις, όσον αφορά στο αντιπλημμυρικό έργο κι όχι μόνο» υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περαιτέρω αντιπλημμυρική «θωράκιση», με το πρόγραμμα που ξεκίνησε και ήδη εφαρμόζεται, ύψους 2.100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, το 1,5 εκατομμύριο περίπου αφορά στην προμήθεια αντλιών που μπορούν να δουλεύουν σε κάθε περίπτωση κι όλες με τηλεκοντρόλ και μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να αποδώσουν και να «βγάλουν» τεράστιες ποσότητες, δεκαπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν.

Επίσης, υπάρχει το κονδύλιο ύψους 600.000 ευρώ που αφορά σε παρεμβάσεις για καθαρισμούς καναλιών κ.λπ., σε συνεργασία με τους οικείους ΤΟΕΒ, οι οποίοι τα τελευταία 2-3 χρόνια ενεργοποιήθηκαν, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Πηγή: infonews24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ