Την έναρξη των εκδηλώσεων της «Πολιτείας των Ευχών 2022» ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. Σύμφωνα με την κ. Παλάζη η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της φετινής Πολιτείας θα γίνει σήμερα Παρασκευή 16/12/2022 και ώρα 20:00 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής μπάντας και των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. καθώς επίσης και της Χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Σερρών. Φέτος το άναμμα του δέντρου θα κάνουν τα παιδιά χωρίς όμως βεγγαλικά.

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. αναφερόμενη στις πρόσφατες εξελίξεις επισήμανε χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμα και η μορφή της φετινής Πολιτείας των Ευχών τροποποιείται. Σεβόμενοι το πένθος της οικογένειας η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να περιορίσει τις εκδηλώσεις εστιάζοντας σε δράσεις για τα παιδιά και σε αυτές που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Δεν θα υπάρξει κεντρική σκηνή και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία συναυλία. Μικρά μουσικά σχήματα θα βρίσκονται στην αγορά των Σερρών, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα, προκειμένου να τονώσουν την αγοραστική κίνηση.»

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Πολιτείας των Ευχών 2022 περιλαμβάνει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπως το «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί» και το «Μαγειρεύω με αγάπη» καθώς επίσης και εκδηλώσεις για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά. Θεατρικές παραστάσεις με γιγαντόκουκλες και μαριονέτες, Χριστουγεννιάτικες ποδηλατάδες, κάλαντα, σπιτάκια δραστηριοτήτων και εικονικής πραγματικότητας, εργαστήρια κατασκευής κούκλας, Photo booth, face painting , ανιματέρ, παραστάσεις με ακροβατικά και πολύ χιόνι, αφηγήσεις παραμυθιών από Σερραίους συγγραφείς, ενώ για πρώτη φορά στην πόλη μας θα έρθουν και τα Playmobil. Τέλος μετά από συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και την προσπάθεια του διευθυντή του κεντρικού καταστήματος των Σερρών, το γραμματοκιβώτιο του Άη Βασίλη θα στηθεί μπροστά στο σπιτάκι της πλατείας Ελευθερίας, όπου τα παιδιά θα γράφουν τα γράμματά τους και θα τα ρίχνουν μέσα σε αυτό.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιανουαρίου 2023 οπότε και θα ολοκληρωθούν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με την Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση: Ας υποδεχτούμε μελωδικά το νέο έτος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ