“Στην Τουρκία, επικρατεί το σύνθημα “καμία εθνικιστική ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη”. Έχουν μια κούρσα για το ποιος θα συμμαχήσει με τους εθνικιστές ψηφοφόρους. Και ο Κιλιτσντάρογλου “ερντογανίζει”. Με αυστηρή ρητορική, προσπαθεί να κερδίσει ψήφους από το κοινό των εθνικιστών», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Ο κύριος Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο επικείμενο αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών. «Φαίνεται ότι ο Ερντογάν θα είναι ο νικητής των εκλογών. Το ερώτημα είναι πόσο μεγάλη θα είναι η νίκη του, αφού το εύρος της νίκης θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα: αφενός, πού θα κινηθεί η χώρα και αφετέρου, θα καθορίσει ποιον Ερντογάν θα αντιμετωπίσει η Δύση την επόμενη ημέρα”. “Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, θα υπάρξει πλήρης νομιμοποίηση της εθνικιστικής ρητορικής. Θα τη βρούμε μπροστά μας. νομιμοποίηση της έκπτωσης κατά κράτος δικαίου στη γειτονική χώρα», πρόσθεσε με έμφαση.

Ομοίως, ο Σερραίος βουλευτής αναφέρθηκε για την επόμενη μέρα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. “Μετά τις εκλογές είναι πολύ πιθανό να επικρατήσει μια θετική δυναμική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το σημαντικό είναι ότι η Τουρκία είναι σοβαρή και όχι μόνο στη θεωρία. Εχουμε δει πολλές φορές να τα λέει καλά στην θεωρία και να χτίσει μια γέφυρα με τη Δύση, αλλά χωρίς να εκτελούνται οι ενέργειες». Επιπλέον, ο Χατζηβασιλείου τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν φοβάται ποτέ τον διάλογο με την Τουρκία.»

«Έχουμε πίστη στα επιχειρήματά μας και στα δικαιώματά μας. Σε περίπτωση που οικοδομηθεί θετική δυναμική, θα προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποσυρόμαστε από τις θέσεις μας. Δεν είμαστε αδαείς. Αναμένουμε δράση, συνοχή και συνέχεια από την τουρκική πλευρά Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Μετά τις εκλογές, θα παραμείνουμε ανοιχτοί για να συζητήσουμε τη μόνη διαφορά που έχουμε, που είναι ο ορισμός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Κάθε φορά που η Τουρκία προσπαθεί να εμπλουτίσει την ατζέντα, η προσπάθειά της είναι μάταιη», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ